Lot: 1

Current Price: 250 TL Starting Bid: 250 TL Estimated: TL Losing Winning

OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR FERMAN KUBURLUĞU

Üzeri Osmanlıca "İta-i kebir muhafızı paşaya… Havi emri Şerif" yazılı fermanların taşındığı çok nadir kubur - ferman korumalığı. Boyut: 56x11,5cm.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR FERMAN KUBURLUĞU-Üzeri Osmanlıca "İta-i kebir muhafızı paşaya… Havi emri Şerif" yazılı fermanların taşındığı çok nadir kubur - ferman korumalığı. Boyut: 56x11,5cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR FERMAN KUBURLUĞU-Üzeri Osmanlıca "İta-i kebir muhafızı paşaya… Havi emri Şerif" yazılı fermanların taşındığı çok nadir kubur - ferman korumalığı. Boyut: 56x11,5cm.

    TLSold
  • OSMANLI DEVLET ARMALI VE OSMANLICA YAZILI ÇOK NADİR PAŞA DÜĞMESİ-Arkası Osmanlıca yazılı ön yüzünde ise Osmanlı Devlet Arması bulunan altın vermeyli nadir paşa düğmesi.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    OSMANLI DEVLET ARMALI VE OSMANLICA YAZILI ÇOK NADİR PAŞA DÜĞMESİ-Arkası Osmanlıca yazılı ön yüzünde ise Osmanlı Devlet Arması bulunan altın vermeyli nadir paşa düğmesi.

    TLSold
  • ÇOK NADİR DONANMA CEMİYETİ KOLLUK-Donanma Cemiyeti için yardım toplayanların kollarına taktıkları çok nadir kolluk. 12x39 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    ÇOK NADİR DONANMA CEMİYETİ KOLLUK-Donanma Cemiyeti için yardım toplayanların kollarına taktıkları çok nadir kolluk. 12x39 cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR CİHADİYE YÜZÜĞÜ-Üzerinde Osmanlıca 'Cihadiye 1333(1915)' yazılı tüfek namlusundan yapılmış ve 1.Dünya Savaşına katılmış hemşirelere verilmiş(bir rivayete görede 1.Dünya Savaşı döneminde Hilal-i Ahmere yardım toplamak için yaptırılmış ve para ile satılmış) çok nadir yüzük.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR CİHADİYE YÜZÜĞÜ-Üzerinde Osmanlıca 'Cihadiye 1333(1915)' yazılı tüfek namlusundan yapılmış ve 1.Dünya Savaşına katılmış hemşirelere verilmiş(bir rivayete görede 1.Dünya Savaşı döneminde Hilal-i Ahmere yardım toplamak için yaptırılmış ve para ile satılmış) çok nadir yüzük.

    TLSold
  • SMS MİDİLLİ ZIRHLISINDAN BİR PERSONELE AİT GEMİCİ ŞAPKA KURDELASI-Osmanlı Devletinin 1. Dünya Savaşı'na girmesine neden olan Almanya tarafından Osmanlı Devletine verilen Breaslau (Midilli) Zırhlısından bir mürettebata ait gemici şapka kurdelası. Uzunluk: 112cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    SMS MİDİLLİ ZIRHLISINDAN BİR PERSONELE AİT GEMİCİ ŞAPKA KURDELASI-Osmanlı Devletinin 1. Dünya Savaşı'na girmesine neden olan Almanya tarafından Osmanlı Devletine verilen Breaslau (Midilli) Zırhlısından bir mürettebata ait gemici şapka kurdelası. Uzunluk: 112cm.

    TLSold
  • HİLAL-İ AHMER CEMİYETİ TARAFINDAN YAPILMIŞ VE GELİR SAĞLAMAK İÇİN SATILMIŞ ATEŞ KEHRİBARI ÇOK NADİR NARGİLE-Haznesi ateş kehribar üzerinde ise fil dişi ve sıkma kehribardan Hilal-i Ahmer amblemi bulunan, emzik kısmı fildişinden, nargile üst kısmı ise katalin, fil dişi ve ateş kehribarından yapılmış çok nadir zenne nargile. Hortumu yenilenmiştir. Yükseklik: 13,5cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    HİLAL-İ AHMER CEMİYETİ TARAFINDAN YAPILMIŞ VE GELİR SAĞLAMAK İÇİN SATILMIŞ ATEŞ KEHRİBARI ÇOK NADİR NARGİLE-Haznesi ateş kehribar üzerinde ise fil dişi ve sıkma kehribardan Hilal-i Ahmer amblemi bulunan, emzik kısmı fildişinden, nargile üst kısmı ise katalin, fil dişi ve ateş kehribarından yapılmış çok nadir zenne nargile. Hortumu yenilenmiştir. Yükseklik: 13,5cm.

    TLSold
  • ÜZERİNDE OSMANLI TUĞRASI VE DENİZCİ ÇIPASI BULUNAN ÇOK NADİR OSMANLI PAŞA DÜĞMESİ-Üzerinde Osmanlı tuğrası ve denizci çıpası bulunan çok nadir Osmanlı paşa düğmesi.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    ÜZERİNDE OSMANLI TUĞRASI VE DENİZCİ ÇIPASI BULUNAN ÇOK NADİR OSMANLI PAŞA DÜĞMESİ-Üzerinde Osmanlı tuğrası ve denizci çıpası bulunan çok nadir Osmanlı paşa düğmesi.

    TLSold
  • DERİSİNE KADAR HER PARÇASI OSMANLICA YAZILI 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR SUBAY SÜNGÜSÜ-Derisine kadar her parçası Osmanlıca yazılı 1. Dünya Savaşı çok nadir Osmanlı Model 1890 mavzer süngüsü. Uzunluk: 61cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    DERİSİNE KADAR HER PARÇASI OSMANLICA YAZILI 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR SUBAY SÜNGÜSÜ-Derisine kadar her parçası Osmanlıca yazılı 1. Dünya Savaşı çok nadir Osmanlı Model 1890 mavzer süngüsü. Uzunluk: 61cm.

    TLSold
  • DER SAADET TRAMWAY ŞİRKETİNE AİT ÜZERİ OSMANLICA YAZILI VE AY YILDIZLI ÇOK NADİR DÜĞME - İLK KEZ GÖRÜLÜYOR-Üzerinde Osmanlıca " Der Saadet Tramway Şirketi" yazılı ilk kez görülen çok nadir düğme.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    DER SAADET TRAMWAY ŞİRKETİNE AİT ÜZERİ OSMANLICA YAZILI VE AY YILDIZLI ÇOK NADİR DÜĞME - İLK KEZ GÖRÜLÜYOR-Üzerinde Osmanlıca " Der Saadet Tramway Şirketi" yazılı ilk kez görülen çok nadir düğme.

    TLSold
  • KURTULUŞ SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR ROZET-Üzerinde Osmanlıca "Yaşasın milli ordumuz" yazılı ve mineli çok nadir Kurtuluş Savaşı dönemi rozet. Uzunluk: 4,5cm , çap: 2cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    KURTULUŞ SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR ROZET-Üzerinde Osmanlıca "Yaşasın milli ordumuz" yazılı ve mineli çok nadir Kurtuluş Savaşı dönemi rozet. Uzunluk: 4,5cm , çap: 2cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DARPHANE-İ AMİRE YAPIMI HARP MADALYASI-Orijinal boyası ile Darphane-i Amire tarafından basılmış üzerinde Mehmed Reşad Han'ın tuğrası ve hilal bulunan 1.Dünya Savaşı dönemi, halk arasında 'Çanakkale Madalyası' olarak bilinen 1.Dünya Savaşına katılmış şehit ve gazilere verilen madalyadır. 32 adet farklı tipte harp madalyası bulunmakta olup yalnızca bu formu Osmanlı Devleti bastırmıştır, diğer 31 tipi dışarıdan satın alınmıştır. Savaş döneminde yokluk sebebiyle Darphane-i Amire tarafından mine yerine kırmızı boya kullanılmıştır. Boyalı olanı nadirdir.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    1. DÜNYA SAVAŞI DARPHANE-İ AMİRE YAPIMI HARP MADALYASI-Orijinal boyası ile Darphane-i Amire tarafından basılmış üzerinde Mehmed Reşad Han'ın tuğrası ve hilal bulunan 1.Dünya Savaşı dönemi, halk arasında 'Çanakkale Madalyası' olarak bilinen 1.Dünya Savaşına katılmış şehit ve gazilere verilen madalyadır. 32 adet farklı tipte harp madalyası bulunmakta olup yalnızca bu formu Osmanlı Devleti bastırmıştır, diğer 31 tipi dışarıdan satın alınmıştır. Savaş döneminde yokluk sebebiyle Darphane-i Amire tarafından mine yerine kırmızı boya kullanılmıştır. Boyalı olanı nadirdir.

    TLSold
  • ÜZERİ OSMANLICA YAZILI OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR AYNALI MARTİNİ TÜFEĞİ PARÇASI-Üzeri Osmanlıca yazılı ve seri numaralı 1326(1910) tarihli çok nadir aynalı martini tüfeği parçası.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    ÜZERİ OSMANLICA YAZILI OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR AYNALI MARTİNİ TÜFEĞİ PARÇASI-Üzeri Osmanlıca yazılı ve seri numaralı 1326(1910) tarihli çok nadir aynalı martini tüfeği parçası.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR MECLİS-İ MEBUSAN MADALYASI FORMUNDA MİNELİ ROZET-1. Dünya Savaşı Dönemi 1914-1915 tarihli üzeri mineli ve altın vermeyli Meclis-i Mebusan madalyası formunda çok nadir rozet. Uzunluk: 7,5cm , çap: 3cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR MECLİS-İ MEBUSAN MADALYASI FORMUNDA MİNELİ ROZET-1. Dünya Savaşı Dönemi 1914-1915 tarihli üzeri mineli ve altın vermeyli Meclis-i Mebusan madalyası formunda çok nadir rozet. Uzunluk: 7,5cm , çap: 3cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ DERİ ASKISINA KADAR HER YERİ OSMANLICA YAZILI ÇOK NADİR OSMANLI ASKER SÜNGÜSÜ-Deri askı aparatına kadar her yeri Osmanlıca yazılı çok nadir Osmanlı asker süngüsü. Uzunluk: 61cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ DERİ ASKISINA KADAR HER YERİ OSMANLICA YAZILI ÇOK NADİR OSMANLI ASKER SÜNGÜSÜ-Deri askı aparatına kadar her yeri Osmanlıca yazılı çok nadir Osmanlı asker süngüsü. Uzunluk: 61cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR EL YAZMA ASKERİ MARŞ KİTABI-İçinde Osmanlıca 1. Dünya Savaşı Dönemi Mehmet Reşat Han ve Enver Paşa'yı, Kafkas Harekatını öven çeşitli marşlar bulunan ayrıca telgraf harf işaretleri ve şekilleri gibi bilgiler içeren çok nadir el yazma kitap. Boyut: 17x11cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR EL YAZMA ASKERİ MARŞ KİTABI-İçinde Osmanlıca 1. Dünya Savaşı Dönemi Mehmet Reşat Han ve Enver Paşa'yı, Kafkas Harekatını öven çeşitli marşlar bulunan ayrıca telgraf harf işaretleri ve şekilleri gibi bilgiler içeren çok nadir el yazma kitap. Boyut: 17x11cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR ENVERİYE KEMERİ-1. Dünya Savaşı Döneminde Enver Paşa'nın askerleri için özel yaptırdığı enveriye kamasının kemeri. Toplam uzunluk: 98cm , toka çap: 4cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR ENVERİYE KEMERİ-1. Dünya Savaşı Döneminde Enver Paşa'nın askerleri için özel yaptırdığı enveriye kamasının kemeri. Toplam uzunluk: 98cm , toka çap: 4cm.

    TLSold
  • ÜZERİNDE OSMANLICA "TELGRAF" YAZILI ÇOK NADİR METAL ETİKET-Üzerinde Osmanlıca "telgraf" yazılı çok nadir metal etiket. Boyut: 5x2,5cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    ÜZERİNDE OSMANLICA "TELGRAF" YAZILI ÇOK NADİR METAL ETİKET-Üzerinde Osmanlıca "telgraf" yazılı çok nadir metal etiket. Boyut: 5x2,5cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR TOPÇU KIYAFETİ-Yakasında gümüş sırma işçilikle topçu amblemi işlenmiş çuhadan mamul üzerinde 21 adet topçu düğmesi bulunan nadir Osmanlı topçu kıyafeti.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR TOPÇU KIYAFETİ-Yakasında gümüş sırma işçilikle topçu amblemi işlenmiş çuhadan mamul üzerinde 21 adet topçu düğmesi bulunan nadir Osmanlı topçu kıyafeti.

    TLSold
  • ÇANAKKALE DENİZ SAVAŞLARINDA BATIRDIĞIMIZ HMS IRRESISTIBLE ZIRHLISINDAN BİR MÜRETTABATA AİT GEMİCİ ŞAPKA KURDELASI-Çanakkale Deniz Savaşlarında batırdığımız HMS Irresistible Zırhlısından bir mürettabata ait gemici şapka kurdelası. Uzunluk: 113cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    ÇANAKKALE DENİZ SAVAŞLARINDA BATIRDIĞIMIZ HMS IRRESISTIBLE ZIRHLISINDAN BİR MÜRETTABATA AİT GEMİCİ ŞAPKA KURDELASI-Çanakkale Deniz Savaşlarında batırdığımız HMS Irresistible Zırhlısından bir mürettabata ait gemici şapka kurdelası. Uzunluk: 113cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI ASKER KÜNYESİ-Üzerinde Osmanlıca "piyade 156. alay 4. tabur 15. bölük numero 63"  yazılı Osmanlı asker künyesi. Boyut: 3,5x3cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI ASKER KÜNYESİ-Üzerinde Osmanlıca "piyade 156. alay 4. tabur 15. bölük numero 63" yazılı Osmanlı asker künyesi. Boyut: 3,5x3cm.

    TLSold
  • ERTUĞRUL VAPURU'NA AİT ÜZERİ OSMANLICA YAZILI ÇOK NADİR İPEK MENDİL-Üzerinde Osmanlıca "Ertuğrul Vapur-u Hümayunu 1320(1902)" yazılı üzeri kabartma işçilikli çok nadir ipek mendil. Boyut: 44x44cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    ERTUĞRUL VAPURU'NA AİT ÜZERİ OSMANLICA YAZILI ÇOK NADİR İPEK MENDİL-Üzerinde Osmanlıca "Ertuğrul Vapur-u Hümayunu 1320(1902)" yazılı üzeri kabartma işçilikli çok nadir ipek mendil. Boyut: 44x44cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI SAPI AY YILDIZLI SÜVARİ KILICI-Kınında Osmanlıca alay numarası, namlu ucunda yalman, sapında ise ay yıldız bulunan 1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir süvari kılıcı. Akıncı kılıçlarından esinlenerek yapılmış olan bu süvari kılıcı ucundaki yalmanı sayesinde at üstünde kullanımını kolaylaştırmakla birlikte tıpkı palalar gibi potansiyel enerjisini yükseltmektedir. Uzunluk: 98cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    1. DÜNYA SAVAŞI SAPI AY YILDIZLI SÜVARİ KILICI-Kınında Osmanlıca alay numarası, namlu ucunda yalman, sapında ise ay yıldız bulunan 1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir süvari kılıcı. Akıncı kılıçlarından esinlenerek yapılmış olan bu süvari kılıcı ucundaki yalmanı sayesinde at üstünde kullanımını kolaylaştırmakla birlikte tıpkı palalar gibi potansiyel enerjisini yükseltmektedir. Uzunluk: 98cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI BAYRAĞI-1. Dünya Savaşı Dönemi nadir Osmanlı bayrağı. Boyut: 24x15cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI BAYRAĞI-1. Dünya Savaşı Dönemi nadir Osmanlı bayrağı. Boyut: 24x15cm.

    TLSold
  • ARKASI OSMANLICA YAZILI ÇOK NADİR TOPÇU SUBAYINA AİT DÜĞME -Arkası Osmanlıca yazılı ön yüzünde ise topçu amblemi bulunan çok nadir Osmanlı topçu subay düğmesi.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    ARKASI OSMANLICA YAZILI ÇOK NADİR TOPÇU SUBAYINA AİT DÜĞME -Arkası Osmanlıca yazılı ön yüzünde ise topçu amblemi bulunan çok nadir Osmanlı topçu subay düğmesi.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR ÜZERİ OSMANLICA YAZILI YENİÇERİ ZİHGİR-Üzerinde Osmanlıca "Piriniz Hz. Sad bin bi vakkas" yazılı 1800 başları çok nadir bronz üzeri el kazıma işçilikli yeniçeri zihgir - yüzük.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR ÜZERİ OSMANLICA YAZILI YENİÇERİ ZİHGİR-Üzerinde Osmanlıca "Piriniz Hz. Sad bin bi vakkas" yazılı 1800 başları çok nadir bronz üzeri el kazıma işçilikli yeniçeri zihgir - yüzük.

    TLSold
  • ÜZERİNDE TCG SAVARONA YAZILI ATATÜRK'ÜN YATINDAN ÇIKMA NADİR DENİZCİLİKLE İLGİLİ OBJE-Üzerinde TCG SAVARONA yazılı Atatürk'ün yatından çıkma denizcilikle ilgili obje. Boyut: 15x12cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    ÜZERİNDE TCG SAVARONA YAZILI ATATÜRK'ÜN YATINDAN ÇIKMA NADİR DENİZCİLİKLE İLGİLİ OBJE-Üzerinde TCG SAVARONA yazılı Atatürk'ün yatından çıkma denizcilikle ilgili obje. Boyut: 15x12cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE SAVAŞINDA ÖLEN ÇOCUKLARININ YIL DÖNÜMÜNDE BASTIRDIKLARI ÇOK NADİR KART-Helles'te mezarı bulunan Herbert John Ginn isimli askerin ölümü anısına ailesi tarafından bastırılmış çok nadir kart. Boyut: 8x11,5cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    ÇANAKKALE SAVAŞINDA ÖLEN ÇOCUKLARININ YIL DÖNÜMÜNDE BASTIRDIKLARI ÇOK NADİR KART-Helles'te mezarı bulunan Herbert John Ginn isimli askerin ölümü anısına ailesi tarafından bastırılmış çok nadir kart. Boyut: 8x11,5cm.

    TLSold
  • İKİ TARAFI İŞLEMELİ ÇOK NADİR OSMANLI SÜVARİ KILICI-İki tarafı ve sırtı gravürlü Osmanlı Dönemi nadir formda süvari subay kılıcı. Uzunluk: 98cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    İKİ TARAFI İŞLEMELİ ÇOK NADİR OSMANLI SÜVARİ KILICI-İki tarafı ve sırtı gravürlü Osmanlı Dönemi nadir formda süvari subay kılıcı. Uzunluk: 98cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI  DÖNEMİ ÇOK NADİR UÇAKLARDAN ATILAN İNGİLİZ OK-1. Dünya Savaşı dönemi uçaktan Osmanlı siperleri üzerinde düzinelerce atılmak suretiyle askerlerimizin gazi ya da şehit olmalarına neden olan İngilizlerin kullandığı savaş suçu aletleri. Uzunluk: 8cm

    Lot No: 29

    Lot: 29

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR UÇAKLARDAN ATILAN İNGİLİZ OK-1. Dünya Savaşı dönemi uçaktan Osmanlı siperleri üzerinde düzinelerce atılmak suretiyle askerlerimizin gazi ya da şehit olmalarına neden olan İngilizlerin kullandığı savaş suçu aletleri. Uzunluk: 8cm

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR GÜMÜŞ RUM ASKER PAZUBENDİ-1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir önü ve arkası kabartma işçilikli gümüş Rum asker pazubendi. 1. Dünya Savaşı'nda yalnız Türkler değil gönüllü Rum-Ermeni askerler de görev almıştır onlardan birine aittir. Çap: 5cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR GÜMÜŞ RUM ASKER PAZUBENDİ-1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir önü ve arkası kabartma işçilikli gümüş Rum asker pazubendi. 1. Dünya Savaşı'nda yalnız Türkler değil gönüllü Rum-Ermeni askerler de görev almıştır onlardan birine aittir. Çap: 5cm.

    TLSold
  • 1800 BAŞLARI ÇOK NADİR İLK DÖNEM SUBAY SÜNGÜSÜ-Uç kısmı yalmanlı ilk üretilen süngü kılıçlardan olan İngiliz 1848 model Brunswick tüfeğine ait kılıç süngü. Düğmesi farklı modeldir. Uzunluk: 68cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    1800 BAŞLARI ÇOK NADİR İLK DÖNEM SUBAY SÜNGÜSÜ-Uç kısmı yalmanlı ilk üretilen süngü kılıçlardan olan İngiliz 1848 model Brunswick tüfeğine ait kılıç süngü. Düğmesi farklı modeldir. Uzunluk: 68cm.

    TLSold
  • ÜZERİ OSMANLICA YAZILI ASKERİ TIBBİ KUTU-1. Dünya Savaşı Dönemi üzerinde Osmanlıca "Askeriye-i tıbbiye üst-ü benç" yazılı 1. Dünya Savaşı Dönemi askeri tıbbi kutu. Boyut: 15,5x9x3,5cm

    Lot No: 32

    Lot: 32

    ÜZERİ OSMANLICA YAZILI ASKERİ TIBBİ KUTU-1. Dünya Savaşı Dönemi üzerinde Osmanlıca "Askeriye-i tıbbiye üst-ü benç" yazılı 1. Dünya Savaşı Dönemi askeri tıbbi kutu. Boyut: 15,5x9x3,5cm

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR HİNT SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı İngilizlerin Hint sömürgeleri için özel yaptığı, üzeri Hintçe yazılı çok nadir İngiliz Nepal Gurkha MK1 Martini Henry süngüsü.Uzunluk: 62cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR HİNT SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı İngilizlerin Hint sömürgeleri için özel yaptığı, üzeri Hintçe yazılı çok nadir İngiliz Nepal Gurkha MK1 Martini Henry süngüsü.Uzunluk: 62cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR ASKERİ YEMEK KAZANI-1. Dünya Savaşı dönemi kulbuna kadar her şeyiyle orijinal çok nadir askeri yemek kazanı. Çap: 30cm , yükseklik: 16cm

    Lot No: 34

    Lot: 34

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR ASKERİ YEMEK KAZANI-1. Dünya Savaşı dönemi kulbuna kadar her şeyiyle orijinal çok nadir askeri yemek kazanı. Çap: 30cm , yükseklik: 16cm

    TLSold
  • KIBRIS BARIŞ HAREKATI SIRASINDA DOST ATEŞİYLE BATIRILAN TCG KOCATEPE ZIRHLISINDAN BİR PERSONELE AİT NADİR GEMİCİ ŞAPKA KURDELASI-Kıbrıs Barış Harekatı sırasında dost ateşiyle batırılan TCG Kocatepe Zırhlısı'ndan bir personele ait nadir gemici şapka kurdelası. Uzunluk: 61cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    KIBRIS BARIŞ HAREKATI SIRASINDA DOST ATEŞİYLE BATIRILAN TCG KOCATEPE ZIRHLISINDAN BİR PERSONELE AİT NADİR GEMİCİ ŞAPKA KURDELASI-Kıbrıs Barış Harekatı sırasında dost ateşiyle batırılan TCG Kocatepe Zırhlısı'ndan bir personele ait nadir gemici şapka kurdelası. Uzunluk: 61cm.

    TLSold
  • ORİJİNAL ÇANTASINDA 1. DÜNYA SAVAŞI ALMAN SİPER KÜREĞİ-Orijinal deri kılıfında 1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir siper küreği. Boyut: 32,5x17,5cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    ORİJİNAL ÇANTASINDA 1. DÜNYA SAVAŞI ALMAN SİPER KÜREĞİ-Orijinal deri kılıfında 1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir siper küreği. Boyut: 32,5x17,5cm.

    TLSold
  • 1.DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE CEPHESİ 'GÜVERCİN POSTASI' AYAK BİLEZİĞİ-1.Dünya Savaşı Çanakkale Cephesi üzerinde Osmanlıca 'güvercin postası 15-22' yazılı Gelibolu'dan İstanbul'a yollanan ve ayağına şifreli mektup takılmak suretiyle kullanılmış çok nadir kolensiyonluk bir eserdir.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    1.DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE CEPHESİ 'GÜVERCİN POSTASI' AYAK BİLEZİĞİ-1.Dünya Savaşı Çanakkale Cephesi üzerinde Osmanlıca 'güvercin postası 15-22' yazılı Gelibolu'dan İstanbul'a yollanan ve ayağına şifreli mektup takılmak suretiyle kullanılmış çok nadir kolensiyonluk bir eserdir.

    TLSold
  • ALMANLAR TARAFINDAN KUTU'L AMARE ZAFERİ ANISINA BASTIRILAN ÇOK NADİR İPEK VİNYET-Almanlar tarafından Kûtu´l-Amâre zaferi anısına bastırılan çok nadir ipek Vinyet. İngilizlerin Kutü'l-Amare hezimetinden sonra, Almanların bu zaferin anısını yaşatmak için propaganda amaçlı ürettikleri bu ipek hatıra bez üzerinde "Mene Mene Tekel" yazısı işlenmiştir. En alttaki Almanca yazıda ise "Kızılhaçın En İyilerine" yazmaktadır. Mene Mene Tekel, İncil'de Belshazzar'in verdiği ziyafet sırasında duvarda beliren Arami dilinde yazılmış bir yazıdır. Mene, "Tanrı, saltanatınızın günlerini saydı ve onu sona erdirdi", Tekel ise "Terazide tartıldın ve eksik bulundun." anlamına gelmektedir. Çok nadir belge niteliğinde olan bu hatıra ipek bezin bilinen bir örneği de Wien Müzesi'ndedir. Boyut:6x41 cm

    Lot No: 38

    Lot: 38

    ALMANLAR TARAFINDAN KUTU'L AMARE ZAFERİ ANISINA BASTIRILAN ÇOK NADİR İPEK VİNYET-Almanlar tarafından Kûtu´l-Amâre zaferi anısına bastırılan çok nadir ipek Vinyet. İngilizlerin Kutü'l-Amare hezimetinden sonra, Almanların bu zaferin anısını yaşatmak için propaganda amaçlı ürettikleri bu ipek hatıra bez üzerinde "Mene Mene Tekel" yazısı işlenmiştir. En alttaki Almanca yazıda ise "Kızılhaçın En İyilerine" yazmaktadır. Mene Mene Tekel, İncil'de Belshazzar'in verdiği ziyafet sırasında duvarda beliren Arami dilinde yazılmış bir yazıdır. Mene, "Tanrı, saltanatınızın günlerini saydı ve onu sona erdirdi", Tekel ise "Terazide tartıldın ve eksik bulundun." anlamına gelmektedir. Çok nadir belge niteliğinde olan bu hatıra ipek bezin bilinen bir örneği de Wien Müzesi'ndedir. Boyut:6x41 cm

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR TOPÇU FLAMASI-1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir topçu flaması. Boyut: 42x45cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR TOPÇU FLAMASI-1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir topçu flaması. Boyut: 42x45cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ İNGİLİZ SÜVARİ BORAZANI-Askına kadar her şeyiyle orijinal 1. Dünya Savaşı Dönemi İngiliz süvari borazanı.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ İNGİLİZ SÜVARİ BORAZANI-Askına kadar her şeyiyle orijinal 1. Dünya Savaşı Dönemi İngiliz süvari borazanı.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR MEKTEB-İ SULTANİ - GALATASARAY LİSESİ DÜĞME-Üzerinde hilal içinde Osmanlıca "Mekteb-i Sultani" yazılı nadir Osmanlı düğme.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR MEKTEB-İ SULTANİ - GALATASARAY LİSESİ DÜĞME-Üzerinde hilal içinde Osmanlıca "Mekteb-i Sultani" yazılı nadir Osmanlı düğme.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR YATAĞAN SÜNGÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi nadir formda orijinal deri kemer aparatıyla beraber Fransız 1886 Chessapot model yatağan süngüsü (Mısır Remington) olarak bilinen Henrry Martini süngüsü.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR YATAĞAN SÜNGÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi nadir formda orijinal deri kemer aparatıyla beraber Fransız 1886 Chessapot model yatağan süngüsü (Mısır Remington) olarak bilinen Henrry Martini süngüsü.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ESARET YADİGARI SİGARA AĞIZLIĞI-Üzerinde Osmanlıca yazılar bulunan 1. Dünya Savaşı Dönemi alüminyumdan mamul esaret yadigarı sigara ağızlığı. Uzunluk: 11cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    OSMANLI DÖNEMİ ESARET YADİGARI SİGARA AĞIZLIĞI-Üzerinde Osmanlıca yazılar bulunan 1. Dünya Savaşı Dönemi alüminyumdan mamul esaret yadigarı sigara ağızlığı. Uzunluk: 11cm.

    TLSold
  • 1.DÜNYA SAVAŞI ASKER MATARASI-Ağız kısmında asakir-i şahane 'Padişahın askerleri' yazılı 1. Dünya Savaşı asker matarası. Yükseklik: 20cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    1.DÜNYA SAVAŞI ASKER MATARASI-Ağız kısmında asakir-i şahane 'Padişahın askerleri' yazılı 1. Dünya Savaşı asker matarası. Yükseklik: 20cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇİL KONDİSYONDA YALMANLI SUBAY SÜNGÜSÜ-Almanların Osmanlı subayları için yaptığı uç kısmı yalmanlı (Osmanlı palalarından esinlenerek yapılmış) orijinal deri aparatıyla beraber çelik kınlı çok nadir Alman hibesi Osmanlı Seitengewehr model Pipe Back subay süngüsü. Uzunluk: 68cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇİL KONDİSYONDA YALMANLI SUBAY SÜNGÜSÜ-Almanların Osmanlı subayları için yaptığı uç kısmı yalmanlı (Osmanlı palalarından esinlenerek yapılmış) orijinal deri aparatıyla beraber çelik kınlı çok nadir Alman hibesi Osmanlı Seitengewehr model Pipe Back subay süngüsü. Uzunluk: 68cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI SÜVARİ SUBAY DÜĞMESİ-Arkasında "A Violet Constantinople" yazılı altın vermeyli ve ay yıldızlı nadir Osmanlı subay düğmesi.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI SÜVARİ SUBAY DÜĞMESİ-Arkasında "A Violet Constantinople" yazılı altın vermeyli ve ay yıldızlı nadir Osmanlı subay düğmesi.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ DEV BOY NADİR POLİS AMBLEMİ-Bronzdan mamul Osmanlı son dönem büyük boy polis amblemi.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI DÖNEMİ DEV BOY NADİR POLİS AMBLEMİ-Bronzdan mamul Osmanlı son dönem büyük boy polis amblemi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ AÇILMAMIŞ PAKETİNDE FRANSIZ MAVZER MERMİSİ-1. Dünya Savaşı Dönemi açılmamış paketinde Fransız mavzer mermileri. İçinde mermileri mevcuttur. Uzunluk: 8,5x4,5cm

    Lot No: 48

    Lot: 48

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ AÇILMAMIŞ PAKETİNDE FRANSIZ MAVZER MERMİSİ-1. Dünya Savaşı Dönemi açılmamış paketinde Fransız mavzer mermileri. İçinde mermileri mevcuttur. Uzunluk: 8,5x4,5cm

    TLSold
  • İŞGAL DÖNEMİ ÇOK NADİR CONSTİNOPLE YAZILI İNGİLİZ KIZIL HAÇ KOLLUK-Üzerinde seri numaralar ve constantinople yazısı bulunan işgal dönemi çok nadir İngiliz kızıl haç kolluk. Boyut: 40x11,5cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    İŞGAL DÖNEMİ ÇOK NADİR CONSTİNOPLE YAZILI İNGİLİZ KIZIL HAÇ KOLLUK-Üzerinde seri numaralar ve constantinople yazısı bulunan işgal dönemi çok nadir İngiliz kızıl haç kolluk. Boyut: 40x11,5cm.

    TLSold
  • 1800 BAŞLARI AHŞAP ÜZERİ EL OYMA İŞÇİLİKLİ KALE TÜFEĞİ BARUTLUĞU-1800 başları ahşap üzeri el oyma işçilikli çok nadir kale tüfeği barutluğu. Uzunluk: 14cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    1800 BAŞLARI AHŞAP ÜZERİ EL OYMA İŞÇİLİKLİ KALE TÜFEĞİ BARUTLUĞU-1800 başları ahşap üzeri el oyma işçilikli çok nadir kale tüfeği barutluğu. Uzunluk: 14cm.

    TLSold
  • HMS QUEEN MARY ZIRHLISINDAN BİR PERSONELE AİT GEMİCİ ŞAPKA KURDELASI-Çanakkale Deniz Savaşları'nda aktif rol almış ve 1916'da Jutland Savaşı'nda batırılan HMS Queen Mary Zırhlısından bir mürettabata ait gemici şapka kurdelası. Uzunluk: 93cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    HMS QUEEN MARY ZIRHLISINDAN BİR PERSONELE AİT GEMİCİ ŞAPKA KURDELASI-Çanakkale Deniz Savaşları'nda aktif rol almış ve 1916'da Jutland Savaşı'nda batırılan HMS Queen Mary Zırhlısından bir mürettabata ait gemici şapka kurdelası. Uzunluk: 93cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ORİJİNAL DERİ APARATIYLA AYNALI MARTİN SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir orijinal deri aparatıyla birlikte aynalı martin (Henrry Martini) süngüsü. Uzunluk: 65cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ORİJİNAL DERİ APARATIYLA AYNALI MARTİN SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir orijinal deri aparatıyla birlikte aynalı martin (Henrry Martini) süngüsü. Uzunluk: 65cm.

    TLSold
  • ÜZERİNDE KAYI BOYU DAMGASI BULUNAN ÇOK NADİR YÜZÜK-Üzeri Kayı boyu damgası bulunan kazıma ve kabartma işçilikli 1700-1800lerden çok nadir yeniçeri yüzük.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    ÜZERİNDE KAYI BOYU DAMGASI BULUNAN ÇOK NADİR YÜZÜK-Üzeri Kayı boyu damgası bulunan kazıma ve kabartma işçilikli 1700-1800lerden çok nadir yeniçeri yüzük.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI GÜMÜŞ KASA OSMANLI SUBAY CEP SAATİ-1. Dünya Savaşı dönemi arkadan kurmalı makinası Osmanlıca yazılı mekanizması çalışır durumda subayların kullandığı gümüş kasa cep saati. Eksikleri mevcuttur, bakıma ihtiyacı vardır ancak mekanizması çalışır durumdadır. Çap: 5cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    1. DÜNYA SAVAŞI GÜMÜŞ KASA OSMANLI SUBAY CEP SAATİ-1. Dünya Savaşı dönemi arkadan kurmalı makinası Osmanlıca yazılı mekanizması çalışır durumda subayların kullandığı gümüş kasa cep saati. Eksikleri mevcuttur, bakıma ihtiyacı vardır ancak mekanizması çalışır durumdadır. Çap: 5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR ENFİELD TÜFEKLERİNİN UCUNA TAKILAN TEL KESİCİ-1. Dünya Savaşı Döneminde kullanılmış İngiliz Enfield tüfeklerinin ucuna takılarak kullanılan çok nadir tel kesici. Son fotoğrafta nasıl kullanıldığını gösteren görsel mevcuttur. Uzunluk: 16cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR ENFİELD TÜFEKLERİNİN UCUNA TAKILAN TEL KESİCİ-1. Dünya Savaşı Döneminde kullanılmış İngiliz Enfield tüfeklerinin ucuna takılarak kullanılan çok nadir tel kesici. Son fotoğrafta nasıl kullanıldığını gösteren görsel mevcuttur. Uzunluk: 16cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÜZERİ GÜMÜŞ VERMEYLİ NADİR SUBAY KIYAFET DÜĞMESİ-Üzerin gümüş vermeyli ay yıldızlı nadir Osmanlı subay düğmesi.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÜZERİ GÜMÜŞ VERMEYLİ NADİR SUBAY KIYAFET DÜĞMESİ-Üzerin gümüş vermeyli ay yıldızlı nadir Osmanlı subay düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR BÜYÜK BOY ASKERİ İLAÇ ŞİŞESİ-Üzerinde Osmanlıca "17. Liva-i Askeriye / 60-4206" yazılı dev boyda alüminyum ilaç şişesi. Yükseklik: 39cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR BÜYÜK BOY ASKERİ İLAÇ ŞİŞESİ-Üzerinde Osmanlıca "17. Liva-i Askeriye / 60-4206" yazılı dev boyda alüminyum ilaç şişesi. Yükseklik: 39cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR ÜÇ AYAK-İngilizlerin 1. Dünya Savaşı Döneminde uçakran askerlerin geçiş yollarına atmak suretiyle yaralanmalarına, gazş hatta ayak hastalıklarından dolayı şehit olmalarına sebep olan üç ayak. Nasıl atılırsa atılsın bir ayağı hep üstte kalmaktadır. Yükseklik: 7cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR ÜÇ AYAK-İngilizlerin 1. Dünya Savaşı Döneminde uçakran askerlerin geçiş yollarına atmak suretiyle yaralanmalarına, gazş hatta ayak hastalıklarından dolayı şehit olmalarına sebep olan üç ayak. Nasıl atılırsa atılsın bir ayağı hep üstte kalmaktadır. Yükseklik: 7cm.

    TLSold
  • ÜZERİ VE İÇİ OSMANLICA YAZILI NADİR SUBAY CÜZDANI-Üzerinde ve içinde Osmanlıca yazılar bulunan Osmanlı Dönemi subay cüzdanı. Kapalı boyut: 16,5x11cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    ÜZERİ VE İÇİ OSMANLICA YAZILI NADİR SUBAY CÜZDANI-Üzerinde ve içinde Osmanlıca yazılar bulunan Osmanlı Dönemi subay cüzdanı. Kapalı boyut: 16,5x11cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÜZERİ OSMANLICA YAZILI SUBAY KEMERİ-Üzerinde Osmanlıca rakamlar ve hilal figürü bulunan Osmanlı subay kemeri. Uzunluk: 108cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÜZERİ OSMANLICA YAZILI SUBAY KEMERİ-Üzerinde Osmanlıca rakamlar ve hilal figürü bulunan Osmanlı subay kemeri. Uzunluk: 108cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ SMİTH WESSON SUBAY TABANCASI-1. Dünya Savaşı dönemi yüksek kondisyonda kabzasına kadar her şeyiyle orijinal subay tabancası. Aksanı çalışmamaktadır eksikleri vardır ancak genel kondisyonu yüksektir. Uzunluk: 25cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ SMİTH WESSON SUBAY TABANCASI-1. Dünya Savaşı dönemi yüksek kondisyonda kabzasına kadar her şeyiyle orijinal subay tabancası. Aksanı çalışmamaktadır eksikleri vardır ancak genel kondisyonu yüksektir. Uzunluk: 25cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÜZERİ MİNELİ NADİR ANZAK ŞAPKA KOKARTI-1. Dünya Savaşı çok nadir üzeri mine işçilikli Anzak şapka kokartı. Boyut: 2,5x1,5cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    1. DÜNYA SAVAŞI ÜZERİ MİNELİ NADİR ANZAK ŞAPKA KOKARTI-1. Dünya Savaşı çok nadir üzeri mine işçilikli Anzak şapka kokartı. Boyut: 2,5x1,5cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR HİLAL-İ AHMER SABUN-Üzerinde Osmanlıca Hilal-i Ahmer cemiyeti yazılı ve hilalli Osmanlı Dönemi nadir sabun. Boyut: 7x6x5cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR HİLAL-İ AHMER SABUN-Üzerinde Osmanlıca Hilal-i Ahmer cemiyeti yazılı ve hilalli Osmanlı Dönemi nadir sabun. Boyut: 7x6x5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ALMANLARIN OSMANLI SUBAYLARI İÇİN YAPTIĞI NADİR SÜNGÜ-1917 tarihli Almanların Osmanlı subayları için yaptığı sırtı ay yıldızlı nadir subay süngüsü. Üretim fazlası olup çok nadir bir süngüdür. Süngü kınının uç kısmında kopukluk vardır. Uzunluk: 62cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ALMANLARIN OSMANLI SUBAYLARI İÇİN YAPTIĞI NADİR SÜNGÜ-1917 tarihli Almanların Osmanlı subayları için yaptığı sırtı ay yıldızlı nadir subay süngüsü. Üretim fazlası olup çok nadir bir süngüdür. Süngü kınının uç kısmında kopukluk vardır. Uzunluk: 62cm.

    TLSold
  • ARKASI OSMANLICA 1. DÜNYA SAVAŞI SUBAY DÜĞMESİ-Arkası Osmanlıca yazılı üzeri altın vermeyli neredeyse çil kondisyonda subay düğmesi.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    ARKASI OSMANLICA 1. DÜNYA SAVAŞI SUBAY DÜĞMESİ-Arkası Osmanlıca yazılı üzeri altın vermeyli neredeyse çil kondisyonda subay düğmesi.

    TLSold
  • BÜYÜK BOY OSMANLI ASKERİ HARİTA-Osmanlı Dönemi üzeri Osmanlıca yazılı büyük boy askeri harita. Boyut: 54x45cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    BÜYÜK BOY OSMANLI ASKERİ HARİTA-Osmanlı Dönemi üzeri Osmanlıca yazılı büyük boy askeri harita. Boyut: 54x45cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ SRD ŞİŞE-1. Dünya Savaşı Dönemi çok yüksek kondisyonda büyük boy SRD şişe. Yükseklik: 33cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ SRD ŞİŞE-1. Dünya Savaşı Dönemi çok yüksek kondisyonda büyük boy SRD şişe. Yükseklik: 33cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ 1915 TARİHLİ EMAYE NADİR ALMAN ASKERİ MATARA-1. Dünya Savaşı Dönemi 1915 tarihli emaye nadir Alman askeri matara. Uzunluk: 20cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ 1915 TARİHLİ EMAYE NADİR ALMAN ASKERİ MATARA-1. Dünya Savaşı Dönemi 1915 tarihli emaye nadir Alman askeri matara. Uzunluk: 20cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR HENRRY MARTİNİ SÜNGÜSÜ-Osmanlı'nın meşhur yatağan kılıçlarından esinlenerek yapılmış askı aparatlarına kadar her şeyiyle yüksek kondisyonda ve eksiksiz yatağan süngü olarak bilinen Henrry Martini süngüsü. Uzunluk: 73cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR HENRRY MARTİNİ SÜNGÜSÜ-Osmanlı'nın meşhur yatağan kılıçlarından esinlenerek yapılmış askı aparatlarına kadar her şeyiyle yüksek kondisyonda ve eksiksiz yatağan süngü olarak bilinen Henrry Martini süngüsü. Uzunluk: 73cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DEV BOY SUBAY FOTOĞRAFI-1. Dünya Savaşı dönemi orijinal çerçevesinde dev boy subay fotoğrafı. Boyut: 50,5 x 62cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    1. DÜNYA SAVAŞI DEV BOY SUBAY FOTOĞRAFI-1. Dünya Savaşı dönemi orijinal çerçevesinde dev boy subay fotoğrafı. Boyut: 50,5 x 62cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI BEŞLİ MAVZER MEKANİZMASI-1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir Alman hibesi Osmanlı Gew98 tüfek kalıntısı. Namlu kalınlaştırılmış olması çok az görülür. Uzunluk: 94cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    1. DÜNYA SAVAŞI BEŞLİ MAVZER MEKANİZMASI-1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir Alman hibesi Osmanlı Gew98 tüfek kalıntısı. Namlu kalınlaştırılmış olması çok az görülür. Uzunluk: 94cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ESARET YADİGARI OSMANLI TÜTÜN TABAKASI-Alüminyum üzeri kalem işçilikli 1. Dünya Savaşı Dönemi esaret yadigarı Osmanlı asker tabakası. Boyut: 8x6,5cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ESARET YADİGARI OSMANLI TÜTÜN TABAKASI-Alüminyum üzeri kalem işçilikli 1. Dünya Savaşı Dönemi esaret yadigarı Osmanlı asker tabakası. Boyut: 8x6,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR OSMANLI EL BOMBASI-Yüksek kondisyonda içi boşaltılmış 1. Dünya Savaşı Dönemi Osmanlı el bombası. Uzunluk: 9cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR OSMANLI EL BOMBASI-Yüksek kondisyonda içi boşaltılmış 1. Dünya Savaşı Dönemi Osmanlı el bombası. Uzunluk: 9cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ WİLKİNSON TOPÇU SUBAY SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı İngiliz Lee Metford topçu subay süngüsü. Deri askısına kadar her şeyiyle orijinaldir. Kılıf Kanada'ya ait olup burada görev yaptılar. Uzunluk: 44cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ WİLKİNSON TOPÇU SUBAY SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı İngiliz Lee Metford topçu subay süngüsü. Deri askısına kadar her şeyiyle orijinaldir. Kılıf Kanada'ya ait olup burada görev yaptılar. Uzunluk: 44cm.

    TLSold
  • HMS CALEDONİA GEMİSİNDEN BİR MÜRETTABATA AİT ŞAPKA KURDELASI-1. Dünya Savaşında eğitim gemisi olarak kullanılmış HMS Caledonia Gemisinden bir mürettabata ait şapka kurdelası. Uzunluk: 104cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    HMS CALEDONİA GEMİSİNDEN BİR MÜRETTABATA AİT ŞAPKA KURDELASI-1. Dünya Savaşında eğitim gemisi olarak kullanılmış HMS Caledonia Gemisinden bir mürettabata ait şapka kurdelası. Uzunluk: 104cm.

    TLSold
  • ORİJİNAL DERİ APARATIYLA FRANSIZ LEBEL SÜNGÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi orijinal deri aparatıyla çil kondisyonda Fransız lebel süngü. Uzunluk: 66cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    ORİJİNAL DERİ APARATIYLA FRANSIZ LEBEL SÜNGÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi orijinal deri aparatıyla çil kondisyonda Fransız lebel süngü. Uzunluk: 66cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR PAŞA KILIÇ PÜSKÜLÜ-Kırmızı şeritli ve gümüş sırma işçilikli çok nadir 1. Dünya Savaşı Dönemi paşa kemer püskülü. Uzunluk: 34cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR PAŞA KILIÇ PÜSKÜLÜ-Kırmızı şeritli ve gümüş sırma işçilikli çok nadir 1. Dünya Savaşı Dönemi paşa kemer püskülü. Uzunluk: 34cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR OSMANLI TOPÇU AMBLEMİ-Üzerinde Osmanlı top arabası görseli bulunan 1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir Osmanlı topçu amblemi. Uzunluk: 5cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR OSMANLI TOPÇU AMBLEMİ-Üzerinde Osmanlı top arabası görseli bulunan 1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir Osmanlı topçu amblemi. Uzunluk: 5cm.

    TLSold
  • ARKALARI OSMANLICA YAZILI İKİ ADET DENİZCİ SUBAY DÜĞMESİ-Arkaları Osmanlıca "İstanbul" yazılı iki adet denizci subay düğmesi.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    ARKALARI OSMANLICA YAZILI İKİ ADET DENİZCİ SUBAY DÜĞMESİ-Arkaları Osmanlıca "İstanbul" yazılı iki adet denizci subay düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ SUBAY DÜRBÜN -Orijinal kutusunda ve çok yüksek kondisyonda 1. Dünya Savaşı Dönemi İngiliz subay dürbünü. Kutu boyut: 16x16cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ SUBAY DÜRBÜN -Orijinal kutusunda ve çok yüksek kondisyonda 1. Dünya Savaşı Dönemi İngiliz subay dürbünü. Kutu boyut: 16x16cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI PRİNCESS MARY TİN TARAFINDAN CEPHEDEKİ ASKERLERE YOLLANMIŞ HEDİYE KUTULARI-1. Dünya Savaşı Dönemi cephedeki askerler için hazırlanmış ve Princess Mary Tin tarafından yollanmış hediye paketlerinden biri. İçi boştur. Normalde pirinç olup beyaz olan çok nadir çıkar.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    1. DÜNYA SAVAŞI PRİNCESS MARY TİN TARAFINDAN CEPHEDEKİ ASKERLERE YOLLANMIŞ HEDİYE KUTULARI-1. Dünya Savaşı Dönemi cephedeki askerler için hazırlanmış ve Princess Mary Tin tarafından yollanmış hediye paketlerinden biri. İçi boştur. Normalde pirinç olup beyaz olan çok nadir çıkar.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI NADİR OSMANLI ŞAPKA KOKARTI-Saltanat çelengi içinde ay yıldız figürü bulunan nadir Osmanlı şapka kokartı. Boyut: 4x4cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    1. DÜNYA SAVAŞI NADİR OSMANLI ŞAPKA KOKARTI-Saltanat çelengi içinde ay yıldız figürü bulunan nadir Osmanlı şapka kokartı. Boyut: 4x4cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR YAVER DÜĞMESİ-Osmanlı Devlet Arması üzerinde ay yıldız görseli bulunan çok nadir yaver düğmesi.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR YAVER DÜĞMESİ-Osmanlı Devlet Arması üzerinde ay yıldız görseli bulunan çok nadir yaver düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR AFGAN DEVLETİ SUBAY SÜNGÜSÜ-Bu nadir süngü, İngiliz 1888  süngüsünün Afgan yapımı bir versiyonunun güzel bir örneğidir. Muhtemelen 1890-1910 arasında üretilmiş. Eşleşen kınlar, süngünün kendisinden bile daha azdır.
Sağdaki ricasso, Mezar-ı Şerif'teki Afgan devlet cephaneliğinin resmi sembolünü taşıyor..

    Lot No: 84

    Lot: 84

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR AFGAN DEVLETİ SUBAY SÜNGÜSÜ-Bu nadir süngü, İngiliz 1888 süngüsünün Afgan yapımı bir versiyonunun güzel bir örneğidir. Muhtemelen 1890-1910 arasında üretilmiş. Eşleşen kınlar, süngünün kendisinden bile daha azdır. Sağdaki ricasso, Mezar-ı Şerif'teki Afgan devlet cephaneliğinin resmi sembolünü taşıyor..

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI BOUVET ZIRHLISINDAN BİR ASKERE AİT ŞAPKA KURDELASI-1. Dünya Savaşı'nda aktif görev almış Bouvet Zırhlısı'ndan bir mürettabata ait şapka kurdelası. 18 Mart 1915'te Çanakkale Deniz Savaşı esnasında Osmanlı pozisyonlarına saldırırken 8 top mermisi isabet aldı ancak önemli hasar görmedi. geri çekilme için dönüş manevrası esnasında bir mayına çarptı ve 2 dakika içerisinde battı. 718 kişilik mürettabatından yalnızca 75'i kuruldu. Uzunluk: 71cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    1. DÜNYA SAVAŞI BOUVET ZIRHLISINDAN BİR ASKERE AİT ŞAPKA KURDELASI-1. Dünya Savaşı'nda aktif görev almış Bouvet Zırhlısı'ndan bir mürettabata ait şapka kurdelası. 18 Mart 1915'te Çanakkale Deniz Savaşı esnasında Osmanlı pozisyonlarına saldırırken 8 top mermisi isabet aldı ancak önemli hasar görmedi. geri çekilme için dönüş manevrası esnasında bir mayına çarptı ve 2 dakika içerisinde battı. 718 kişilik mürettabatından yalnızca 75'i kuruldu. Uzunluk: 71cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE CEPHESİ FOSİLLEŞMİŞ OSMANLI MAVZER MERMİLERİ LOTU-1. Dünya Savaşı Çanakkale cephesi toprak içinde fosilleşmiş mavzer mermileri lotu. Boyut: 18x16x12cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE CEPHESİ FOSİLLEŞMİŞ OSMANLI MAVZER MERMİLERİ LOTU-1. Dünya Savaşı Çanakkale cephesi toprak içinde fosilleşmiş mavzer mermileri lotu. Boyut: 18x16x12cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÜZERİ OSMANLICA YAZILI ÇOK NADİR TOP MERMİSİ-1. Dünya Savaşı Dönemi üzeri Osmanlıca yazılı çok nadir top mermisi. Yükseklik: 6,5cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÜZERİ OSMANLICA YAZILI ÇOK NADİR TOP MERMİSİ-1. Dünya Savaşı Dönemi üzeri Osmanlıca yazılı çok nadir top mermisi. Yükseklik: 6,5cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ NADİR DENİZCİ PAŞA DÜĞMESİ-Arkasında İngilizce "Osmanlı Devleti Donanması" yazılı ve altın vermeyli nadir denizci paşa düğmesi.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    OSMANLI DÖNEMİ NADİR DENİZCİ PAŞA DÜĞMESİ-Arkasında İngilizce "Osmanlı Devleti Donanması" yazılı ve altın vermeyli nadir denizci paşa düğmesi.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR KURŞUNA - MERMİYEKARŞI YAPILMIŞ ASKER TILSIMI-Kurşun üzeri el kazıma işçilikli kurşundan - mermiden korumak için yapılmış çok nadir asker tılsımı. Boyut: 4,5x4cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR KURŞUNA - MERMİYEKARŞI YAPILMIŞ ASKER TILSIMI-Kurşun üzeri el kazıma işçilikli kurşundan - mermiden korumak için yapılmış çok nadir asker tılsımı. Boyut: 4,5x4cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI SOKET SÜNGÜ-Orijinal deri kemer aparatıyla çil kondisyonda 1.Dünya Savaşı dönemi Osmanlı US Springfield soket süngü. Uzunluk: 57cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI SOKET SÜNGÜ-Orijinal deri kemer aparatıyla çil kondisyonda 1.Dünya Savaşı dönemi Osmanlı US Springfield soket süngü. Uzunluk: 57cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI NADİR ÜZERİ OSMANLICA YAZILI İMALAT-I HARBİYE YAPIMI MAVZER KORUMALIĞI-1. Dünya Savaşı nadir üzeri Osmanlıca yazılı İmalat-ı Harbiye yapımı mavzer korumalığı. Uzunluk: 5,5cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    1. DÜNYA SAVAŞI NADİR ÜZERİ OSMANLICA YAZILI İMALAT-I HARBİYE YAPIMI MAVZER KORUMALIĞI-1. Dünya Savaşı nadir üzeri Osmanlıca yazılı İmalat-ı Harbiye yapımı mavzer korumalığı. Uzunluk: 5,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÜZERİNDE OSMANLICA ASAKİRİ ŞAHANE YAZILI KEMER TOKASI-Üzerinde Osmanlıca " Asakir-i Şahane(Padişah'ın askerleri)" yazılı Osmanlı askerlerinin 1. Dünya Savaşı'nda kullandığı kemer tokası. Boyut: 6,5x4,5cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÜZERİNDE OSMANLICA ASAKİRİ ŞAHANE YAZILI KEMER TOKASI-Üzerinde Osmanlıca " Asakir-i Şahane(Padişah'ın askerleri)" yazılı Osmanlı askerlerinin 1. Dünya Savaşı'nda kullandığı kemer tokası. Boyut: 6,5x4,5cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ GÜMÜŞ LİYAKAT MADALYASI-Abdülhamit Han Döneminde devlet içinde yararlılık göstermiş kişilere verilen üzerinde Osmanlı Devlet Arması bulunan gümüş liyakat madalyası. Askısı ve askı aparatı bütünlüğü tamamlamak için yeni takılmıştır.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    OSMANLI DÖNEMİ GÜMÜŞ LİYAKAT MADALYASI-Abdülhamit Han Döneminde devlet içinde yararlılık göstermiş kişilere verilen üzerinde Osmanlı Devlet Arması bulunan gümüş liyakat madalyası. Askısı ve askı aparatı bütünlüğü tamamlamak için yeni takılmıştır.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR İNGİLİZ AT GEMİ-1. Dünya Savaşı Dönemi subayların kullandığı çok yüksek kondisyonda üzeri damgalı çok nadir subay at gemi.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR İNGİLİZ AT GEMİ-1. Dünya Savaşı Dönemi subayların kullandığı çok yüksek kondisyonda üzeri damgalı çok nadir subay at gemi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI ASKER SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi Çanakkale Cephesinden çıkmış Osmanlı asker süngüsü. 59cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI ASKER SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi Çanakkale Cephesinden çıkmış Osmanlı asker süngüsü. 59cm.

    TLSold
  • 1939 TARİHLİ SUBAY DÜRBÜNÜ-1939 tarihli antika subay dürbünü. Boyut: 11,5x16cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    1939 TARİHLİ SUBAY DÜRBÜNÜ-1939 tarihli antika subay dürbünü. Boyut: 11,5x16cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI SUBAY TABANCASI-1. Dünya Savaşı Dönemi Çanakkale Cephesi subay tabancası. Uzunluk: 19cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    1. DÜNYA SAVAŞI SUBAY TABANCASI-1. Dünya Savaşı Dönemi Çanakkale Cephesi subay tabancası. Uzunluk: 19cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI ASKER ÇARIĞI-Deriden mamul el yapımı 1. Dünya Savaşı Dönemi asker çarığı. Uzunluk: 22cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI ASKER ÇARIĞI-Deriden mamul el yapımı 1. Dünya Savaşı Dönemi asker çarığı. Uzunluk: 22cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ORİJİNAL MUMLU BEZİYLE ASKER HAMAYILI-4 ahit denilen duaların dört kez tekrarlanmasıyla yapılmış Osmanlı Dönemi orijinal mumlu beziyle asker hamayılı. Uzunluk: 63cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    OSMANLI DÖNEMİ ORİJİNAL MUMLU BEZİYLE ASKER HAMAYILI-4 ahit denilen duaların dört kez tekrarlanmasıyla yapılmış Osmanlı Dönemi orijinal mumlu beziyle asker hamayılı. Uzunluk: 63cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇİL KONDİSYONDA FRANSIZ YAPIMI MAVZER SÜNGÜSÜ-Orijinal deri aparatına kadar her şeyiyle eksiksiz ve çok yüksek kondisyonda Fransız Model 1 Berhier mavzer süngüsü. Uzunluk: 53cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇİL KONDİSYONDA FRANSIZ YAPIMI MAVZER SÜNGÜSÜ-Orijinal deri aparatına kadar her şeyiyle eksiksiz ve çok yüksek kondisyonda Fransız Model 1 Berhier mavzer süngüsü. Uzunluk: 53cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ DERİDEN MAMUL OSMANLI SÜVARİ SUBAY KILIÇ PÜSKÜLÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi Osmanlı süvari subaylarının kullandığı kılıç püskülü. Uzunluk: 45cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ DERİDEN MAMUL OSMANLI SÜVARİ SUBAY KILIÇ PÜSKÜLÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi Osmanlı süvari subaylarının kullandığı kılıç püskülü. Uzunluk: 45cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ KAĞIT "1 LİRA"-Mehmet Reşat Han dönemi 1331(1913) tarihli Osmanlı Dönemi kağıt 1 lira. O dönemde bu kağıt 1 lira 1 Reşat altını (7.2 gram Osmanlı altını) değerindeymiş.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    OSMANLI DÖNEMİ KAĞIT "1 LİRA"-Mehmet Reşat Han dönemi 1331(1913) tarihli Osmanlı Dönemi kağıt 1 lira. O dönemde bu kağıt 1 lira 1 Reşat altını (7.2 gram Osmanlı altını) değerindeymiş.

    TLSold
  • S.GOEBEN (YAVUZ) ZIRHLISINDAN BİR MÜRETTEBATA AİT  NADİR GEMİCİ ŞAPKA KURDELASI-1. Dünya Savaşına girmemize sebep olan S. Goeben (Yavuz) Zırhlısından bir mürettebata ait gemici şapka kurdelası. Uzunluk: 113cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    S.GOEBEN (YAVUZ) ZIRHLISINDAN BİR MÜRETTEBATA AİT NADİR GEMİCİ ŞAPKA KURDELASI-1. Dünya Savaşına girmemize sebep olan S. Goeben (Yavuz) Zırhlısından bir mürettebata ait gemici şapka kurdelası. Uzunluk: 113cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ NADİR HİDİV PAŞA DÜĞMESİ-Osmanlı Dönemi nadir hidiv paşa düğmesi.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    OSMANLI DÖNEMİ NADİR HİDİV PAŞA DÜĞMESİ-Osmanlı Dönemi nadir hidiv paşa düğmesi.

    TLSold
  • 1870LERDEN ÇOK NADİR ÜNLÜ AYNALI MARTİNİ SÜNGÜSÜ-Kınında 14 köşeli Osmanlı yıldızı bulunan Osmanlı'nın siparişi üzerine Amerikan yapımı olup Peabody Martini olarak adlandırılan ünlü aynalı martini süngüsü. Uzunluk: 77cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    1870LERDEN ÇOK NADİR ÜNLÜ AYNALI MARTİNİ SÜNGÜSÜ-Kınında 14 köşeli Osmanlı yıldızı bulunan Osmanlı'nın siparişi üzerine Amerikan yapımı olup Peabody Martini olarak adlandırılan ünlü aynalı martini süngüsü. Uzunluk: 77cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR AY YILDIZLI KONSOLOS DÜĞMESİ-Üzeri altın vermeyli ve ay yıldızlı çok nadir Osmanlı konsolos düğmesi.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR AY YILDIZLI KONSOLOS DÜĞMESİ-Üzeri altın vermeyli ve ay yıldızlı çok nadir Osmanlı konsolos düğmesi.

    TLSold
  • İÇİ OSMANLICA YAZILI 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ASKER TÜTÜN TABAKASI-1. Dünya Savaşı Dönemi içi Osmanlıca yazılı asker tütün tabakası. Boyut: 11x7cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    İÇİ OSMANLICA YAZILI 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ASKER TÜTÜN TABAKASI-1. Dünya Savaşı Dönemi içi Osmanlıca yazılı asker tütün tabakası. Boyut: 11x7cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR FRANSIZ MATARA-Orijinal çuha beziyle 1. Dünya Savaşı dönemi çok nadir emaye Fransız askeri matara. Uzunluk: 23cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR FRANSIZ MATARA-Orijinal çuha beziyle 1. Dünya Savaşı dönemi çok nadir emaye Fransız askeri matara. Uzunluk: 23cm.

    TLSold
  • ÇİL KONDİSYONDA 1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ REMİNGTON SÜNGÜ-Orijinal kınında çil kondisyonda 1. Dünya Savaşı İngiliz Remington süngü. Remington süngülerine ait kını deri olmayıp çok nadirdir. Uzunluk: 58cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    ÇİL KONDİSYONDA 1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ REMİNGTON SÜNGÜ-Orijinal kınında çil kondisyonda 1. Dünya Savaşı İngiliz Remington süngü. Remington süngülerine ait kını deri olmayıp çok nadirdir. Uzunluk: 58cm.

    TLSold
  • CUMHURİYET BAŞLARI JANDARMA KEMER TOKASI -Cumhuriyet başları nadir jandarma kemer tokası. 6,5x5,5cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    CUMHURİYET BAŞLARI JANDARMA KEMER TOKASI -Cumhuriyet başları nadir jandarma kemer tokası. 6,5x5,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR MAKİNELİ TÜFEK MİYONU - MİTRALYÖZ-1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir makineli tüfek miyonu - mitralyöz. Uzunluk: 31cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR MAKİNELİ TÜFEK MİYONU - MİTRALYÖZ-1. Dünya Savaşı Dönemi çok nadir makineli tüfek miyonu - mitralyöz. Uzunluk: 31cm.

    TLSold
  • CUMHURİYET BAŞLARI HAVACI SUBAY BRÖVESİ-Cumhuriyet başları çok yüksek kondisyonda antika subay brövesi.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    CUMHURİYET BAŞLARI HAVACI SUBAY BRÖVESİ-Cumhuriyet başları çok yüksek kondisyonda antika subay brövesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ BÜYÜK BOY BOYNUZ KAĞNI YAĞDANLIĞI-Kağnı tekerleklerini yağlamak için kullanılan boynuzdan mamul 1. Dünya Savaşı dönemi büyük boy kağnı yağdanlığı. Uzunluk: 28cm.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ BÜYÜK BOY BOYNUZ KAĞNI YAĞDANLIĞI-Kağnı tekerleklerini yağlamak için kullanılan boynuzdan mamul 1. Dünya Savaşı dönemi büyük boy kağnı yağdanlığı. Uzunluk: 28cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI İKİ ADET İNGİLİZ SUBAY ALAY KOL DÜĞMELERİ-1. Dünya Savaşı iki adet İngiliz subay alay kol düğmeleri.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    1. DÜNYA SAVAŞI İKİ ADET İNGİLİZ SUBAY ALAY KOL DÜĞMELERİ-1. Dünya Savaşı iki adet İngiliz subay alay kol düğmeleri.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI NADİR İNGİLİZ TOPÇU SUBAY SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı deri aparatına kadar her şeyiyle orijinal yüksek kondisyonda nadir topçu subay süngüsü. Uzunluk: 46cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    1. DÜNYA SAVAŞI NADİR İNGİLİZ TOPÇU SUBAY SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı deri aparatına kadar her şeyiyle orijinal yüksek kondisyonda nadir topçu subay süngüsü. Uzunluk: 46cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI NADİR OSMANLI PAŞA APOLETİ PARÇASI-1. Dünya Savaşı Dönemi Çanakkale Cephesi hilal formunda nadir paşa apoleti parçası. Boyut: 10x8cm

    Lot No: 116

    Lot: 116

    1. DÜNYA SAVAŞI NADİR OSMANLI PAŞA APOLETİ PARÇASI-1. Dünya Savaşı Dönemi Çanakkale Cephesi hilal formunda nadir paşa apoleti parçası. Boyut: 10x8cm

    TLSold
  • ÜZERİNDE OSMANLICA "ALLAH ALLAH" YAZILI ÇOK NADİR OSMANLI DÖNEMİ PROPAGANDA KARTPOSTALI-Üzerinde Osmanlıca "Allah Allah" yazılı Osmanlı dönemi propaganda kartpostalı. Boyut: 14x9cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    ÜZERİNDE OSMANLICA "ALLAH ALLAH" YAZILI ÇOK NADİR OSMANLI DÖNEMİ PROPAGANDA KARTPOSTALI-Üzerinde Osmanlıca "Allah Allah" yazılı Osmanlı dönemi propaganda kartpostalı. Boyut: 14x9cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI YENİ ZELANDA ASKER OMUZ YAZISI-Üzerinde "NZ" (New Zealand) yazılı 1. Dünya Savaşı Yeni Zelanda (Kiwi) askerlerine ait omuz yazısı. Uzunluk: 3,5cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    1. DÜNYA SAVAŞI YENİ ZELANDA ASKER OMUZ YAZISI-Üzerinde "NZ" (New Zealand) yazılı 1. Dünya Savaşı Yeni Zelanda (Kiwi) askerlerine ait omuz yazısı. Uzunluk: 3,5cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ASKER CEVŞENİ - ASKER HAMAYILI-İçinde el yazma duasıyla asker cevşeni.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    OSMANLI DÖNEMİ ASKER CEVŞENİ - ASKER HAMAYILI-İçinde el yazma duasıyla asker cevşeni.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR DİPLOMAT DÜĞMESİ -Üzerinde sekiz köşeli yıldız bulunan Osmanlı Dönemi çok nadir konsolos düğmesi.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR DİPLOMAT DÜĞMESİ -Üzerinde sekiz köşeli yıldız bulunan Osmanlı Dönemi çok nadir konsolos düğmesi.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ KAĞIT 1 KURUŞ-1332(1914) tarihli Osmanlı Dönemi kağıt 1 kuruş.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    OSMANLI DÖNEMİ KAĞIT 1 KURUŞ-1332(1914) tarihli Osmanlı Dönemi kağıt 1 kuruş.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI AY YILDIZLI SUBAY KALPAK KOKARTI-1. Dünya Savaşı ay yıldızlı subay kalpak kokartı. Boyut: 3,5x3cm

    Lot No: 122

    Lot: 122

    1. DÜNYA SAVAŞI AY YILDIZLI SUBAY KALPAK KOKARTI-1. Dünya Savaşı ay yıldızlı subay kalpak kokartı. Boyut: 3,5x3cm

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ANZAK SUBAY DÜĞMESİ-1. Dünya Savaşı nadir Anzak subay düğmesi.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    1. DÜNYA SAVAŞI ANZAK SUBAY DÜĞMESİ-1. Dünya Savaşı nadir Anzak subay düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ MATARA-1. Dünya Savaşı Dönemi emaye İngiliz matara. Yükseklik: 21cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ MATARA-1. Dünya Savaşı Dönemi emaye İngiliz matara. Yükseklik: 21cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI NADİR ANZAK SÜNGÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi İngilizlerin Anzaklara verdiği (Chapman firması tarafından yapılmış olup oldukça azdır.) deri aparatlarına kadar her şeyiyle çok yüksek kondisyonda ve eksiksiz Anzak süngü. Deri kılıf ve ve çapa taşıyıcı P14 donanımına ait olup çok nadirdir. Uzunluk: 58cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    1. DÜNYA SAVAŞI NADİR ANZAK SÜNGÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi İngilizlerin Anzaklara verdiği (Chapman firması tarafından yapılmış olup oldukça azdır.) deri aparatlarına kadar her şeyiyle çok yüksek kondisyonda ve eksiksiz Anzak süngü. Deri kılıf ve ve çapa taşıyıcı P14 donanımına ait olup çok nadirdir. Uzunluk: 58cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR MAKARNA - ŞERİT BARUT-Çok nadir 1.Dünya Savaşı Dönemi cephede daha hızlı mermi üretmek için tasarlanmış şerit-makarna barut. Görsellerde kullanımı görülmektedir.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR MAKARNA - ŞERİT BARUT-Çok nadir 1.Dünya Savaşı Dönemi cephede daha hızlı mermi üretmek için tasarlanmış şerit-makarna barut. Görsellerde kullanımı görülmektedir.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR SÜVARİ AT GEMİ PARÇASI-Hilal içinde dünya figürlü 1. Dünya Savaşı Dönemi nadir at gemi parçası. Boyut: 4x5,5cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇOK NADİR SÜVARİ AT GEMİ PARÇASI-Hilal içinde dünya figürlü 1. Dünya Savaşı Dönemi nadir at gemi parçası. Boyut: 4x5,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI MİNELİ ALMAN KIZIL HAÇ ROZET-Üzeri mine işçilikli 1. Dünya Savaşı Alman kızıl haç rozet. Çap: 3,2cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    1. DÜNYA SAVAŞI MİNELİ ALMAN KIZIL HAÇ ROZET-Üzeri mine işçilikli 1. Dünya Savaşı Alman kızıl haç rozet. Çap: 3,2cm.

    TLSold
  • İNŞA EDİLEN SON FRANSIZ ZIRHLISINDAN BİR MÜRETTABATA AİT ŞAPKA KURDELASI-Yenilmez Armada'da çıkarmada yer alan Jean Bart isimli Fransız Zırlısından bir personele ait şapka kurdelası. Üretilen son zırhlı olması sebebiyle oldukça özel bir yere sahiptir.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    İNŞA EDİLEN SON FRANSIZ ZIRHLISINDAN BİR MÜRETTABATA AİT ŞAPKA KURDELASI-Yenilmez Armada'da çıkarmada yer alan Jean Bart isimli Fransız Zırlısından bir personele ait şapka kurdelası. Üretilen son zırhlı olması sebebiyle oldukça özel bir yere sahiptir.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR ALMAN YAPIMI OSMANLI GEMİ TOPU MERMİ KOVANI-1. Dünya Savaşı Dönemi nadir Almanlar tarafından Osmanlı'ya verilen gemi topu mermi kovanı. Kovanın alt kısmı Osmanlı damgalıdır. Yükseklik: 27,5cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR ALMAN YAPIMI OSMANLI GEMİ TOPU MERMİ KOVANI-1. Dünya Savaşı Dönemi nadir Almanlar tarafından Osmanlı'ya verilen gemi topu mermi kovanı. Kovanın alt kısmı Osmanlı damgalıdır. Yükseklik: 27,5cm.

    TLSold
  • ÜZERİNDE OSMANLICA "1" YAZILI OSMANLI SUBAY DÜĞMESİ-1. Dünya Savaşı Dönemi üzerinde Osmanlıca "1" yazılı subay düğmesi.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    ÜZERİNDE OSMANLICA "1" YAZILI OSMANLI SUBAY DÜĞMESİ-1. Dünya Savaşı Dönemi üzerinde Osmanlıca "1" yazılı subay düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇİL KONDİSYONDA SUBAY SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi deri askı ve süngü seri numaraları tutarlı çok yüksek kondisyonda, çıkarmada yer alan nadir Kanada MK2 Ross süngüsü. Uzunluk: 40cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇİL KONDİSYONDA SUBAY SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi deri askı ve süngü seri numaraları tutarlı çok yüksek kondisyonda, çıkarmada yer alan nadir Kanada MK2 Ross süngüsü. Uzunluk: 40cm.

    TLSold
  • 1.DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI MAVZER ŞERİT BEŞLİSİ-1. Dünya  Savaşı dönemi Osmanlı mavzer şerit beşlisi

    Lot No: 133

    Lot: 133

    1.DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI MAVZER ŞERİT BEŞLİSİ-1. Dünya Savaşı dönemi Osmanlı mavzer şerit beşlisi

    TLSold
  • ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ AY YILDIZLI SUBAY DÜĞMESİ-Osmanlı Dönemi üzeri altın vermeyli subay üniforma düğmesi.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ AY YILDIZLI SUBAY DÜĞMESİ-Osmanlı Dönemi üzeri altın vermeyli subay üniforma düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ EL BOMBASI-1. Dünya Savaşı Dönemi Tüfekçiyan Osmanlı el bombası. Çap: 7cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ EL BOMBASI-1. Dünya Savaşı Dönemi Tüfekçiyan Osmanlı el bombası. Çap: 7cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI SUBAY KALPAĞI KOKARTI-1. Dünya Savaşı Dönemi Osmanlı subay kalpağı kokartı. Boyut: 2,5x2,5

    Lot No: 136

    Lot: 136

    1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI SUBAY KALPAĞI KOKARTI-1. Dünya Savaşı Dönemi Osmanlı subay kalpağı kokartı. Boyut: 2,5x2,5

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI TOP ETİKETİ-1. Dünya Savaşı için Almanların Osmanlı için ürettiği toplardan birinin etiketi. Uzunluk: 8,5cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    1. DÜNYA SAVAŞI TOP ETİKETİ-1. Dünya Savaşı için Almanların Osmanlı için ürettiği toplardan birinin etiketi. Uzunluk: 8,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR ANZAK ASKER PALASI-İngilizlerin sömürge askerleri için yaptığı çok nadir Anzak asker palası. Uzunluk:49cm

    Lot No: 138

    Lot: 138

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR ANZAK ASKER PALASI-İngilizlerin sömürge askerleri için yaptığı çok nadir Anzak asker palası. Uzunluk:49cm

    TLSold
  • ANZAK SUBAY KOKARTI-1. Dünya Savaşı Dönemi Anzak subay kokartı. Uzunluk: 5,5cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    ANZAK SUBAY KOKARTI-1. Dünya Savaşı Dönemi Anzak subay kokartı. Uzunluk: 5,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI TOP MERMİSİ KOVANI-1. Dünya Savaşı Dönemi Osmanlı top mermisi kovanı. Yükseklik: 24cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI TOP MERMİSİ KOVANI-1. Dünya Savaşı Dönemi Osmanlı top mermisi kovanı. Yükseklik: 24cm.

    TLSold
  • NADİR FORMDA OSMANLI PAŞA DÜĞMESİ-Hilal formunda ve üzeri altın vermeyli nadir Osmanlı paşa düğmesi.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    NADİR FORMDA OSMANLI PAŞA DÜĞMESİ-Hilal formunda ve üzeri altın vermeyli nadir Osmanlı paşa düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇANAKKALE CEPHESİ OSMANLI ASKER SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı dönemi Çanakkale cephesi Osmanlı asker süngüsü. Sap ahşapı zaman içinde toprakta kaldığı için yok olmuştur. Uzunluk: 66cm.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇANAKKALE CEPHESİ OSMANLI ASKER SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı dönemi Çanakkale cephesi Osmanlı asker süngüsü. Sap ahşapı zaman içinde toprakta kaldığı için yok olmuştur. Uzunluk: 66cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI TOPÇU BRÖVESİ-1. Dünya Savaşı Osmanlı topçu brövesi.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI TOPÇU BRÖVESİ-1. Dünya Savaşı Osmanlı topçu brövesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÜZERİ OSMANLICA YAZILI TOP MERMİSİ BAŞLIĞI-1. Dünya Savaşı Dönemi üzeri Osmanlıca yazılı top mermisi başlığı. Temizlendiğinde Osmanlıca yazıları net şekilde görülebilir. Yükseklik: 6,5cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÜZERİ OSMANLICA YAZILI TOP MERMİSİ BAŞLIĞI-1. Dünya Savaşı Dönemi üzeri Osmanlıca yazılı top mermisi başlığı. Temizlendiğinde Osmanlıca yazıları net şekilde görülebilir. Yükseklik: 6,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI TOPÇU SUBAYI DÜĞMESİ-1. Dünya Savaşı Osmanlı topçu düğmesi.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    1. DÜNYA SAVAŞI TOPÇU SUBAYI DÜĞMESİ-1. Dünya Savaşı Osmanlı topçu düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ TOP MERMİSİ BAŞLIĞI-1. Dünya Savaşı 1915 tarihli İngiliz top mermisi başlığı. Yükseklik: 6,5cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ TOP MERMİSİ BAŞLIĞI-1. Dünya Savaşı 1915 tarihli İngiliz top mermisi başlığı. Yükseklik: 6,5cm.

    TLSold
  • HMAS MELBOURNE ZIRHLISINDAN BİR PERSONELE AİT ŞAPKA KURDELASI-Çıkarmada görev alan Avusturalya gemisi HMAS Melbourne Zırhlısından bir personele ait şapka kurdelası. Uzunluk: 107cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    HMAS MELBOURNE ZIRHLISINDAN BİR PERSONELE AİT ŞAPKA KURDELASI-Çıkarmada görev alan Avusturalya gemisi HMAS Melbourne Zırhlısından bir personele ait şapka kurdelası. Uzunluk: 107cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR İNGİLİZ SUBAY APOLETİ-Tamamı el yapımı 1. Dünya Savaşı çok nadir İngiliz subayları için yapılmış apolet. Uzunluk: 11cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR İNGİLİZ SUBAY APOLETİ-Tamamı el yapımı 1. Dünya Savaşı çok nadir İngiliz subayları için yapılmış apolet. Uzunluk: 11cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI MAVZER MERMİLERİ LOTU-1. Dünya Savaşı İngiliz SMLE şeridinde mavzer mermileri lotu.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    1. DÜNYA SAVAŞI MAVZER MERMİLERİ LOTU-1. Dünya Savaşı İngiliz SMLE şeridinde mavzer mermileri lotu.

    TLSold
  • KRALİYET İRLANDA ALAYINA BAĞLI ASKERLERE AİT NADİR KOKART-1. Dünya Savaşında aktif rol almış Kraliyet İrlanda askerlerinin kullandığı nadir kokart. Boyut: 4,5x4cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    KRALİYET İRLANDA ALAYINA BAĞLI ASKERLERE AİT NADİR KOKART-1. Dünya Savaşında aktif rol almış Kraliyet İrlanda askerlerinin kullandığı nadir kokart. Boyut: 4,5x4cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE'DEN İSTANBUL'A YAZILMIŞ 1.DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ TELGRAF-Arkasında dönemine ait 9 adet Osmanlı pulu bulunan Çanakkale-Bayramiç'ten İstanbula yazılmış telgrafname. Boyut: 19x16cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    ÇANAKKALE'DEN İSTANBUL'A YAZILMIŞ 1.DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ TELGRAF-Arkasında dönemine ait 9 adet Osmanlı pulu bulunan Çanakkale-Bayramiç'ten İstanbula yazılmış telgrafname. Boyut: 19x16cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI SUBAY ÇAKMAĞI-Haliyle kondisyonda halk arasında ibrik çakmak olarak da bilinen 1. Dünya Savaşı Dönemi subay çakmağı. Uzunluk: 7,5cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI SUBAY ÇAKMAĞI-Haliyle kondisyonda halk arasında ibrik çakmak olarak da bilinen 1. Dünya Savaşı Dönemi subay çakmağı. Uzunluk: 7,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ASKERİ SİPER KAZMA KÜREĞİ-1. Dünya Savaşı dönemi İngiliz nadir siper küreği ve kazması. Uzunluk: 22,5cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    1. DÜNYA SAVAŞI ASKERİ SİPER KAZMA KÜREĞİ-1. Dünya Savaşı dönemi İngiliz nadir siper küreği ve kazması. Uzunluk: 22,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI ŞARAPNEL LOTU-1. Dünya Savaşı Dönemi Osmanlı şarapnel lotu.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI ŞARAPNEL LOTU-1. Dünya Savaşı Dönemi Osmanlı şarapnel lotu.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI KARACI VE DENİZCİ İNGİLİZ SUBAY DÜĞMELERİ LOTU-1. Dünya Savaşı karacı ve denizci İngiliz subay düğmeleri lotu. İngiliz denizci subay düğmeleri oldukça nadirdir.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    1. DÜNYA SAVAŞI KARACI VE DENİZCİ İNGİLİZ SUBAY DÜĞMELERİ LOTU-1. Dünya Savaşı karacı ve denizci İngiliz subay düğmeleri lotu. İngiliz denizci subay düğmeleri oldukça nadirdir.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI NADİR FORMDA OSMANLI EL BOMBASI-1. Dünya Savaşı Dönemi nadir formda yuvarlak el bombası. Boyut: 9x7cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    1. DÜNYA SAVAŞI NADİR FORMDA OSMANLI EL BOMBASI-1. Dünya Savaşı Dönemi nadir formda yuvarlak el bombası. Boyut: 9x7cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR KONSOLOS YAVERİ DÜĞMESİ-Üzeri ay yıldızlı Osmanlı Dönemi çok nadir konsolos yaveri düğmesi.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    OSMANLI DÖNEMİ ÇOK NADİR KONSOLOS YAVERİ DÜĞMESİ-Üzeri ay yıldızlı Osmanlı Dönemi çok nadir konsolos yaveri düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR İTTİFAK NOEL KARTPOSTALI-1916 tarihli postadan geçmiş çok nadir 1. Dünya Savaşı Dönemi ittifak noel kartpostalı. Boyut: 13,5x9cm.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR İTTİFAK NOEL KARTPOSTALI-1916 tarihli postadan geçmiş çok nadir 1. Dünya Savaşı Dönemi ittifak noel kartpostalı. Boyut: 13,5x9cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR ANZAK TOPÇU ROZETİ-Mısır'da eğitilmiş Anzak askerlerine verilen nadir topçu rozeti. Boyut: 5,5x2,5cm.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇOK NADİR ANZAK TOPÇU ROZETİ-Mısır'da eğitilmiş Anzak askerlerine verilen nadir topçu rozeti. Boyut: 5,5x2,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI NADİR ANZAK PALASI - ORAĞI-İngilizleri Anzak askerleri için yaptığı ve 1. Dünya Savaşı'nda kullandırttığı Billhook pala orak. Uzunluk: 60cm.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    1. DÜNYA SAVAŞI NADİR ANZAK PALASI - ORAĞI-İngilizleri Anzak askerleri için yaptığı ve 1. Dünya Savaşı'nda kullandırttığı Billhook pala orak. Uzunluk: 60cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ BRONZ BARUT ÖLÇER-Osmanlı Dönemi bronzdan mamul barut ölçer. Kapalı uzunluk: 11,5cm.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    OSMANLI DÖNEMİ BRONZ BARUT ÖLÇER-Osmanlı Dönemi bronzdan mamul barut ölçer. Kapalı uzunluk: 11,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ FRANSIZ GANİMET SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi Fransızlardan bize ganimet olarak geçmiş Fransız Lebel Rosalie süngüsü. Uzunluk: 54cm.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ FRANSIZ GANİMET SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı Dönemi Fransızlardan bize ganimet olarak geçmiş Fransız Lebel Rosalie süngüsü. Uzunluk: 54cm.

    TLSold
  • ABDÜLHAMİT HAN DÖNEMİ ÇOK NADİR PAŞA DÜĞMESİ-Saltanat çelengi içinde ay yıldız figürü bulunan Abdülhamit Han Dönemi çok nadir paşa düğmesi.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    ABDÜLHAMİT HAN DÖNEMİ ÇOK NADİR PAŞA DÜĞMESİ-Saltanat çelengi içinde ay yıldız figürü bulunan Abdülhamit Han Dönemi çok nadir paşa düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ İÇLERİNDE FİTİL BARUT BULUNAN NADİR MAVZER MERMİLERİ-1. Dünya Savaşı Dönemi içlerinde fitil ve barut bulunan nadir mavzer mermileri.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ İÇLERİNDE FİTİL BARUT BULUNAN NADİR MAVZER MERMİLERİ-1. Dünya Savaşı Dönemi içlerinde fitil ve barut bulunan nadir mavzer mermileri.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI İLAÇ ŞİŞELERİ LOTU-1. Dünya Savaşı İngiliz ilaç şişeleri lotu. Yükseklik: 3,5-6,5cm arası.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    1. DÜNYA SAVAŞI İLAÇ ŞİŞELERİ LOTU-1. Dünya Savaşı İngiliz ilaç şişeleri lotu. Yükseklik: 3,5-6,5cm arası.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI MAVZER TÜFEĞİ MEKANİZMASI PARÇASI-1. Dünya Savaşı Lee Enfield mavzer mekanizması parçası- Receiver. Toplam uzunluk: 23cm.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    1. DÜNYA SAVAŞI MAVZER TÜFEĞİ MEKANİZMASI PARÇASI-1. Dünya Savaşı Lee Enfield mavzer mekanizması parçası- Receiver. Toplam uzunluk: 23cm.

    TLSold
  • İKİ ADET ÇİL KONDİSYONDA FRANSIZ SUBAY DÜĞMESİ-1. Dünya Savaşı Dönemi iki adet çil kondisyonda Fransız subay düğmesi.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    İKİ ADET ÇİL KONDİSYONDA FRANSIZ SUBAY DÜĞMESİ-1. Dünya Savaşı Dönemi iki adet çil kondisyonda Fransız subay düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR LEE ENFİELD TÜFEK KAYIŞI UÇLARI-1. Dünya Savaşı dönemi üzeri tarihli nadir Lee Enfied tüfek kayışı uçları.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR LEE ENFİELD TÜFEK KAYIŞI UÇLARI-1. Dünya Savaşı dönemi üzeri tarihli nadir Lee Enfied tüfek kayışı uçları.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR YENİ ZELANDA SUBAY KOKARTI-1. Dünya Savaşı Dönemi nadir Yeni Zelanda subay kokartı. Uzunluk: 6cm.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR YENİ ZELANDA SUBAY KOKARTI-1. Dünya Savaşı Dönemi nadir Yeni Zelanda subay kokartı. Uzunluk: 6cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ İNGİLİZ VE ANZAK KEMER PARÇALARI LOTU-1. Dünya Savaşı dönemi İngiliz ve Anzak kemer parçaları lotu.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ İNGİLİZ VE ANZAK KEMER PARÇALARI LOTU-1. Dünya Savaşı dönemi İngiliz ve Anzak kemer parçaları lotu.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI MAVZER MERMİLERİ ÇEKİRDEĞİ LOTU-1. Dünya Savaşı Osmanlı mavzer mermileri çekirdeği lotu.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI MAVZER MERMİLERİ ÇEKİRDEĞİ LOTU-1. Dünya Savaşı Osmanlı mavzer mermileri çekirdeği lotu.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI İTİLAF KARTPOSTAL-1. Dünya Savaşı yüksek kondisyonda itilaf kartpostal. Boyut: 14x9cm.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    1. DÜNYA SAVAŞI İTİLAF KARTPOSTAL-1. Dünya Savaşı yüksek kondisyonda itilaf kartpostal. Boyut: 14x9cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI TABANCA MERMİSİ KURŞUNLARI LOTU-1. Dünya Savaşı Dönemi Osmanlı tabanca mermisi kurşunları lotu.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI TABANCA MERMİSİ KURŞUNLARI LOTU-1. Dünya Savaşı Dönemi Osmanlı tabanca mermisi kurşunları lotu.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR SUBAY DÜĞMESİ-Arkasında Fransızca "Osmanlı Devleti" yazılı ve ay yıldızlı, üzeri altın vermeyli nadir subay düğmesi.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ NADİR SUBAY DÜĞMESİ-Arkasında Fransızca "Osmanlı Devleti" yazılı ve ay yıldızlı, üzeri altın vermeyli nadir subay düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ İNGİLİZ PARASI-1. Dünya Savaşı dönemi İngiliz parası.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ İNGİLİZ PARASI-1. Dünya Savaşı dönemi İngiliz parası.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DEV BOY KATANA NALI-İngiliz atlarına (katanalarına) ait 1. Dünya Savaşı'na ait Çanakkale cephesinde kullanılan at nalı. Boyut: 17x18cm.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    1. DÜNYA SAVAŞI DEV BOY KATANA NALI-İngiliz atlarına (katanalarına) ait 1. Dünya Savaşı'na ait Çanakkale cephesinde kullanılan at nalı. Boyut: 17x18cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI İŞARET FİŞEĞİ TABANI-Üzerinde Osmanlıca yazılar bulunan Osmanlı Dönemi işaret fişeği tabanı. Çap: 4cm.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    1. DÜNYA SAVAŞI OSMANLI İŞARET FİŞEĞİ TABANI-Üzerinde Osmanlıca yazılar bulunan Osmanlı Dönemi işaret fişeği tabanı. Çap: 4cm.

    TLSold
  • 5. GEORGE GÖRSELLİ İNGİLİZ MİNYATÜR SÜTLÜK FORMUNDA BİBLO-Altında seri numarası bulunan 5. George görselli sütlük formunda İngiliz biblo. Ağız kısmında küçük çatlak mevcuttur. Yükseklik: 5,5cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    5. GEORGE GÖRSELLİ İNGİLİZ MİNYATÜR SÜTLÜK FORMUNDA BİBLO-Altında seri numarası bulunan 5. George görselli sütlük formunda İngiliz biblo. Ağız kısmında küçük çatlak mevcuttur. Yükseklik: 5,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ENFİELD TÜFEK YAĞDANLIĞI-1. Dünya Savaşı Enfield tüfek yağdanlığı. Uzunluk: 9,5cm.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    1. DÜNYA SAVAŞI ENFİELD TÜFEK YAĞDANLIĞI-1. Dünya Savaşı Enfield tüfek yağdanlığı. Uzunluk: 9,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇEŞİTLİ MİLLETLERE AİT MAVZER MERMİSİ LOTU-1. Dünya Savaşı Dönemi çeşitli milletlere ait mavzer mermisi lotu.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇEŞİTLİ MİLLETLERE AİT MAVZER MERMİSİ LOTU-1. Dünya Savaşı Dönemi çeşitli milletlere ait mavzer mermisi lotu.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ANZAK DÜĞME PARLATMA APARATI VE KAŞIK LOTU-1. Dünya Savaşı Anzak düğme parlatma aparatı ve kaşık lotu. Uzunluklar: 21,5 - 17,5cm.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    1. DÜNYA SAVAŞI ANZAK DÜĞME PARLATMA APARATI VE KAŞIK LOTU-1. Dünya Savaşı Anzak düğme parlatma aparatı ve kaşık lotu. Uzunluklar: 21,5 - 17,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI GAZİ SİPER KÜREĞİ-Top mermisi yemiş 1. Dünya Savaşı Osmanlı siper küreği. Toplam uzunluk: 49cm.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    1. DÜNYA SAVAŞI GAZİ SİPER KÜREĞİ-Top mermisi yemiş 1. Dünya Savaşı Osmanlı siper küreği. Toplam uzunluk: 49cm.

    TLSold
  • TCG MECİDİYE ZIRHLISINDAN BİR MÜRETTEBATA AİT GEMİCİ ŞAPKA KURDELASI-TCG Mecidiye Zırhlısından bir mürettebata ait gemici şapka kurdelası. Uzunluk: 55cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    TCG MECİDİYE ZIRHLISINDAN BİR MÜRETTEBATA AİT GEMİCİ ŞAPKA KURDELASI-TCG Mecidiye Zırhlısından bir mürettebata ait gemici şapka kurdelası. Uzunluk: 55cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇEŞİTLİ MİLLETLERE AİT MAVZER MERMİSİ KOVANLARI LOTU-1. Dünya Savaşı Dönemi çeşitli milletlere ait mavzer mermisi kovanları lotu.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇEŞİTLİ MİLLETLERE AİT MAVZER MERMİSİ KOVANLARI LOTU-1. Dünya Savaşı Dönemi çeşitli milletlere ait mavzer mermisi kovanları lotu.

    TLSold
  • ÜZERİ AY YILDIZLI İK ADET OSMANLI SUBAY ÜNİFORMASI KOL DÜĞMESİ-Üzeri ay yıldızlı iki adet ay yıldızlı Osmanlı subay üniforması kol düğmesi.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    ÜZERİ AY YILDIZLI İK ADET OSMANLI SUBAY ÜNİFORMASI KOL DÜĞMESİ-Üzeri ay yıldızlı iki adet ay yıldızlı Osmanlı subay üniforması kol düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI NADİR FRANSIZ TOP MERMİSİ BAŞLIĞI-1. Dünya Savaşı Dönemi nadir Fransız top mermisi başlığı. Uzunluk: 7cm.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    1. DÜNYA SAVAŞI NADİR FRANSIZ TOP MERMİSİ BAŞLIĞI-1. Dünya Savaşı Dönemi nadir Fransız top mermisi başlığı. Uzunluk: 7cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI BÜYÜK BOY İNGİLİZ SİPER KAZMASI -1. Dünya Savaşı Dönemi büyük boy İngiliz siper kazması. Uzunluk: 39cm.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    1. DÜNYA SAVAŞI BÜYÜK BOY İNGİLİZ SİPER KAZMASI -1. Dünya Savaşı Dönemi büyük boy İngiliz siper kazması. Uzunluk: 39cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇANAKKALE CEPHESİ İNGİLİZ TERZİ YÜKSÜĞÜ LOTU-1. Dünya Savaşı Dönemi Çanakkale cephesi İngiliz terzi yüksüğü lotu.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ÇANAKKALE CEPHESİ İNGİLİZ TERZİ YÜKSÜĞÜ LOTU-1. Dünya Savaşı Dönemi Çanakkale cephesi İngiliz terzi yüksüğü lotu.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI NADİR İNGİLİZ MARTİNİ HENRY SUBAY SÜNGÜSÜ-Askısına kadar her şeyiyle orijinal ve çok yüksek kondisyonda nadir İngiliz MK3 Martini Henry süngüsü. Uzunluk: 63cm.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    1. DÜNYA SAVAŞI NADİR İNGİLİZ MARTİNİ HENRY SUBAY SÜNGÜSÜ-Askısına kadar her şeyiyle orijinal ve çok yüksek kondisyonda nadir İngiliz MK3 Martini Henry süngüsü. Uzunluk: 63cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI GAZİ METAL KORUMALIKLARI-1. Dünya Savaşı siperlerde mermi yemiş Osmanlı siper korumalıkları. Boyutlar: 16x11 - 17x9cm.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    1. DÜNYA SAVAŞI GAZİ METAL KORUMALIKLARI-1. Dünya Savaşı siperlerde mermi yemiş Osmanlı siper korumalıkları. Boyutlar: 16x11 - 17x9cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ JANDARMA BRÖVESİ -Osmanlı Dönemi jandarma brövesi. Boyut: 4x4cm.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    OSMANLI DÖNEMİ JANDARMA BRÖVESİ -Osmanlı Dönemi jandarma brövesi. Boyut: 4x4cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ TOPHANE İŞİ PİPO LOTU-1. Dünya Savaşı Dönemi Çanakkale cephesi pipo lotu. Pipolar kırıktır haliyle satıştadır.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    1. DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ TOPHANE İŞİ PİPO LOTU-1. Dünya Savaşı Dönemi Çanakkale cephesi pipo lotu. Pipolar kırıktır haliyle satıştadır.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ SUBAY OMUZLUĞU-Üzerinde "17" yazılı (hangi alaya ait olduğunu gösterir) subay omuzluğu. Boyut: 2x1,5cm.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ SUBAY OMUZLUĞU-Üzerinde "17" yazılı (hangi alaya ait olduğunu gösterir) subay omuzluğu. Boyut: 2x1,5cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ ASKER DÜĞMELERİ LOTU-1. Dünya Savaşı İngiliz asker düğmeleri lotu.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    1. DÜNYA SAVAŞI İNGİLİZ ASKER DÜĞMELERİ LOTU-1. Dünya Savaşı İngiliz asker düğmeleri lotu.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE CEPHESİ ENFİELD TÜFEK SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı Çanakkale cephesi Enfield tüfek süngüsü. Uzunluk: 55cm.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    1. DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE CEPHESİ ENFİELD TÜFEK SÜNGÜSÜ-1. Dünya Savaşı Çanakkale cephesi Enfield tüfek süngüsü. Uzunluk: 55cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI NADİR İNGİLİZ "RMLI" ROZET-1. Dünya Savaşı nadir Kraliyet Deniz Piyadelerine(Royal Marine Light Infantry) ait rozet.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    1. DÜNYA SAVAŞI NADİR İNGİLİZ "RMLI" ROZET-1. Dünya Savaşı nadir Kraliyet Deniz Piyadelerine(Royal Marine Light Infantry) ait rozet.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI NADİR İNGİLİZ BORAZANCI DÜĞMESİ-1. Dünya Savaşı nadir İngiliz borazancı düğmesi.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    1. DÜNYA SAVAŞI NADİR İNGİLİZ BORAZANCI DÜĞMESİ-1. Dünya Savaşı nadir İngiliz borazancı düğmesi.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI ASKER ÇATAL KAŞIĞI-1. Dünya Savaşı Dönemi Çanakkale cephesi asker çatal kaşığı. Uzunluk: 19,5 - 19,5cm.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    1. DÜNYA SAVAŞI ASKER ÇATAL KAŞIĞI-1. Dünya Savaşı Dönemi Çanakkale cephesi asker çatal kaşığı. Uzunluk: 19,5 - 19,5cm.

    TLSold
  • DERİDEN MAMUL OSMANLI KAMA KINI-Deriden mamul Osmanlı Dönemi kama kını. Uzunluk: 24cm.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    DERİDEN MAMUL OSMANLI KAMA KINI-Deriden mamul Osmanlı Dönemi kama kını. Uzunluk: 24cm.

    TLSold
  • 1. DÜNYA SAVAŞI NADİR OSMANLI TOPÇU SUBAYI DÜĞMESİ-1. Dünya Savaşı nadir Osmanlı topçu subayı düğmesi.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    1. DÜNYA SAVAŞI NADİR OSMANLI TOPÇU SUBAYI DÜĞMESİ-1. Dünya Savaşı nadir Osmanlı topçu subayı düğmesi.

    TLSold